HISTORIJAT ŠKOLE

Slika

Naša škola ima tradiciju dugu 59 godina. Naime, škola je osnovana još daleke 1964. godine, kao Školski centar hemijskog i mašinskog smjera. Školu su osnovale općinske vlasti, a kao suosnivači javljaju se Fabrika sode i Koksno-hemijski kombinat, kao najveći potraživači budućih zanimanja mašinske i hemijske struke.

Elektro-mašinska škola u Lukavcu pruža učenicima obrazovanje iz tri oblasti: elektro, mašinstvo i saobraćaj.  U okviru navedenih oblasti učenici mogu birati različita zanimanja, kao što su: tehničar računarstva, tehničar elektroenergetike, električar, mašinski tehničar za kompjutersko projektovanje, mašinski tehničar operater na CNC mašinama, automehaničar, zavarivač, tehničar drumskog saobraćaja, vozač motornih vozila. Škola posjeduje prostor i tehnički je opremljena za izvođenje praktičke nastave. 

 

Mješovita srednja elektro-mašinska škola Lukavac u saradnji sa privrednom industrijom grada Lukavca osigurava izvođenje praktične nastave u istim. Time učenici stiču neophodna znanja i iskustva kako bi sutra bili konkurentni na tržištu rada. Saradnja sa privrednim subjektima lokalne zajednice doprinosi usklađivanju obrazovnog rada sa zahtjevima na tržištu rada. 

Škola posjeduje fiskulturnu salu, bogato opremljenu biblioteku, pridaje značaj vannastavnim aktivnostima, potiče sudjelovanje u humanitarnim akcijama. Veliki broj kabineta opremljen je za izvođenje projektne nastave. Radionice su opremljene adekvatnim alatima, učilima kao i mjernom opremom. Učenicima škola nastoji pružiti sveobuhvatno obrazovanje koje ih vodi ka tome da daju pozitivan doprinos društvu kao budući intelektualci i stručnjaci u svojoj oblasti.

Osim “ozbiljnog” učenja, tu su naravno i druženja koja vam dopuštaju da iskažete i svoje skrivene talente.

0 0
© 2024 msemsl.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR