Aktuelno

Stručna posjeta stanici tehničkog pregleda "ASA Testing centar" Lukavac

 

04.06.2024 17:13
Slika
 

U dijelu praktične nastave za učenike drugog razreda vozača motornih vozila, pod mentorstvom profesora Nedžada Jukana, organizirana je stručna posjeta stanici tehničkog pregleda "ASA  Testing centar" Lukavac. Cilj posjete je upoznavanje učenika s procesom tehničkog pregleda, sigurnosnim standardima i propisima, te upoznavanje s radom ovlaštenih lica na tehničkom pregledu.

Tokom posjete učenici su imali priliku razgovarati sa uposlenicima stanice tehničkog pregleda i postavljati pitanja o procesu tehničkog pregleda. Uposlenici su ljubazno odgovarali na sva postavljena pitanja te su pružili detaljna objašnjenja o svakom koraku pregleda i ispitivanja ispravnosti vozila. Učenici su takođe imali priliku pogledati opremu i alate koji se koriste prilikom provjere i ispitivanja vozila.

Poseban naglasak stavljen je na sigurnosne aspekte obavljanja tehničkog pregleda.

Učenici su se upoznali s propisanim sigurnosnim standardima i uslovima koje vozila moraju zadovoljiti. Takođe su dobili informacije o važnosti redovnog održavanja vozila i pravovremenog obavljanja tehničkog pregleda.

Stručna posjeta stanici tehničkog pregleda "ASA TESTING" Lukavac unaprijedila je obrazovanje učenika i njihovo razumijevanje sigurnosnih standarda i propisa vezanih za tehnički pregled vozila.

Zahvaljujemo osoblju stanice na srdačnom prijemu i stručnom vođenju posjete.

0 0
© 2024 msemsl.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR