Drugo kantonalno takmičenje učenika srednjih škola TK iz opće informatike

 

01.06.2024 14:43
Slika
 

U subotu 1.juna 2024. godine održano je 2.takmičenje učenika srednjih škola u  Tuzlanskom kantonu iz opće informatike. Na takmičenju je učestvovalo 46 učenika iz 16 srednjih škola sa područja TK.

Takmičenje je organizovalo Udruženje profesora i nastavnika informatike u Tuzlanskom kantonu na osnovu Odluke MONTK a u saradnji sa školom domaćinom ovogodišnjeg takmičenja, Richmond Park International School Tuzla  je ove godine postao i prva akreditovana srednja škola u Tuzlanskom kantonu, ICDL centar za testiranje učenika iz digitalne pismenosti.

Učenici su imali priliku da testiraju svoje znanje kroz dva kruga takmičenja, prvi elektronski putem platforme Quizizz i drugi putem papira i ocjenjivačkog lista.

Nakon prvog kruga testiranja, od njih 46, u sljedeći krug se plasiralo 20 učenika. Nakon drugog kruga testiranja, rezultati učenika su podijeljeni u dvije kategorije, kategorije gimnazija i kategoriju srednjih tehničkih i stručnih škola.

U kategoriji srednje tehničke i stručne škole, predstavnik naše škole učenik Elmir Junuzović (2R) plasirao se na 4 mjesto. Čestitamo Elmiru na trudu i zalaganju, i mnogo sreće i na budućima takmičenjima.

0 0
© 2024 msemsl.skolatk.edu.ba. Napravljeno sa mojWeb 2.10.5 | LEFTOR